Τι πρέπει να προσέχουμε στο Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου

Το Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου είναι ένα έγγραφο το οποίο πιστοποιεί την καταλληλότητα της εγκατάστασης για ασφαλή χρήση και λειτουργία και ανάλογα με την χρήση. Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται βάση κανονισμού σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα από πιστοποιημένους τεχνικούς οι οποίοι έχουν τη γνώση και την πιστοποίηση (δικαίωμα υπογραφής) να διενεργούν τους ελέγχους.

Πολλές φορές διαπιστώνω ότι υπάρχει λάθος πληροφόρηση ως προς το λόγο τον οποίο απαιτείται έχοντας σαν συνέπεια κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα ή είναι απατεώνες και κακοί επαγγελματίες να το εκμεταλλεύονται με ζημιογόνο τρόπο για εσάς και την ασφάλεια σας και επικερδή για την τσέπη τους ,παραδίδοντας σας ένα έγγραφο το οποίο πολλές φορές δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική εικόνα της εγκατάστασης σας και ακόμα χειρότερα είναι πλαστό.

Προειδοποιητικό κινδύνου ηλεκτροσόκ

Ο λόγος είναι απλός εκείνοι από την πλευρά τους στο βωμό του κέρδους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βγάλουν κάποια χρήματα εύκολα και εσείς για να εξυπηρετηθείτε γρήγορα και με μικρό κόστος τους εμπιστεύεστε τυφλά βάζοντας εν αγνοία σας σε κίνδυνο τη ζωή σας και των γύρω σας. Σε μία εγκατάσταση που κλήθηκα να πω τη γνώμη μου και να βρω λύση την περασμένη εβδομάδα αφού είχε χτυπηθεί ένα παιδάκι από ρεύμα ακουμπώντας την κουζίνα.

Ύστερα από έλεγχο και μετρήσεις διαπίστωσα ότι η εγκατάσταση λειτουργούσε χωρίς γείωση και χωρίς ρελέ προστασίας. Μιλώντας με τον πελάτη μου εξήγησε ότι η εγκατάσταση είχε Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου το οποίο εκδόθηκε 2 μήνες πριν χωρίς κάποιο έλεγχο και χωρίς καν να έρθει κάποιος τεχνικός στο χώρο. Όταν λοιπόν του εξήγησα για ποιο λόγο εκδίδεται μου είπε ότι νόμιζε ότι είναι ένας ακόμα τρόπος να μας παίρνει η ΔΕΗ τα λεφτά. Βγάζοντας ένα Πιστοποιητικό Ηλεκτρολόγου σας δίνεται η δυνατότητα να ελέγξετε το σύνολο της εγκατάστασης σας και πρέπει να το απαιτείτε γιατί το ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ και γιατί αφορά την ασφάλεια των φίλων σας , των πελατών σας , της οικογενείας σας και την δική σας.

Η ομάδα μας σας προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από πιστοποιημένους τεχνικούς πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς με γνώμονα την ασφάλεια της καθημερινότητας σας.

Στη διάθεση σας,
Αλεξόπουλος Βασίλης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός